For English see below.
FOTO’S ONLINE
De foto’s van alledrie de blokken staan online. Nu alleen nog op facebook (Facebook Thêta), binnenkort ook op de site!
Dank aan de fotografen (Robin Lips, Michiel Bouw, Niels ten Heggeler & Wouter Hameeteman)!

===========================================
UITSLAGEN ONLINE
De uitslagen van de Triatlon Eindhoven zijn hier terug te vinden. Graag willen we alle vrijwilligers en deelnemers van harte danken. Wij vonden het een erg geslaagde dag.

===========================================

BLOKINDELING BEKEND (update 09-07-2015)
De blokindeling is bekend en de deelnemers hebben informatie ontvangen.
Blokindeling Triatlon Eindhoven (Update)

Hieronder nog even kort te belangrijkste punten;
– Fietshelm = verplicht!! Anders geen deelname
– Iedereen is verkeersdeelnemer, houdt hier tijdens de triatlon rekening mee
– Deelnemers en toeschouwers verzoeken wij via de Kanaaldijk Noord te komen en te parkeren aan deze zijde. Met de nieuwe brug kan je dan naar de botenloods van Thêta komen (150m)
– Zorg dat je meerdere bidons meeneemt (voor de wisselzone, voor op de fiets)
– Het is mogelijk te pinnen op de botenloods

Bekijk ook nog even het filmpje met informatie over het parcours: Parcours Triatlon Eindhoven

Wij hebben er onwijs veel zin in, tot vrijdag!

===========================================
Op vrijdag 10 juli organiseert E.S.R. Thêta de lustrumtriatlon ter ere van haar achtste lustrum. Het gehele evenement zal plaatsvinden rondom ons botenhuis. Ben je ervaren triatleet en ga je voor de winst, of wil je de uitdaging aangaan om de triatlon te finishen? Iedereen is van harte welkom.

De triatlon zorgt voor de sportieve uitdaging in de evenementenserie van het lustrumjaar. Roeiers zijn veelal multisporters, die niet alleen in de boot sportieve prestaties leveren, maar ook daarbuiten. Het ultieme multisportevenement, de triatlon, is dan ook een fantastische uitdaging.

Het belooft een spectaculair evenement te worden, meld je aan als deelnemer via het inschrijfformulier, of kom op 10 juli als toeschouwer naar ons botenhuis! Inschrijven is mogelijk tot en met 30 juni.

pix-01

Onderdelen
De triatlon kent drie verschillende onderdelen waarvoor je je kunt inschrijven:

 • Achtste triatlon (individuele deelname, hoofdnummer)
 • Estafettetriatlon
 • Studentenklassement

De afstanden van de triatlon zijn gebaseerd op de definitie van een ‘achtste’ triatlon, wat inhoudt dat er 500 meter zwemmen, 20 kilometer wielrennen en 5 kilometer hardlopen op het programma staat. Het hoofdnummer van de wedstrijd is individuele deelname aan deze drie onderdelen. Als je het niet in je eentje aandurft, vergeet dan niet dat een estafettedeelname ook erg leuk (en haalbaar) is! Om het studentikoze karakter overeind te houden is er nog een verkorte afstand, waar slechts en alleen met een brakke studentenfiets aan deelgenomen mag worden.

Bedrijven
Speciaal voor bedrijven is er een bedrijvenklassement. Hierin kunnen teams van verschillende bedrijven tegen elkaar strijden om de titel van het bedrijvenklassement. Ieder teamlid doet individueel mee aan de triatlon, waarna de gemiddelde teamtijd wordt berekend. De snelste gemiddelde tijd wint! Inschrijven voor het bedrijvenklassement kan worden gedaan middels een e-mailtje naar info@triatloneindhoven.nl.

Trainingen
Voor iedereen die zich als deelnemer heeft aangemeld worden er kostenloos twee traitlon-specifieke trainingen aangeboden. Eerst een zwemtraining in open water, daarna een wisseltraining. Wil je deelnemen aan deze trainingen, meld je dan even aan zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Dit kun je doen via info@triatloneindhoven.nl.

 • Donderdag 18 juni (aanstaande!) – Zwemtraining o.l.v. Auke Knoops
  Auke Koops van E.S.W.Z.V. Nayade zal jullie zwemtechniek verfijnen en dit is direct ook een kans het parcours te verkennen; de training zal namelijk plaatsvinden in de zwaaikom.
  Aanvang:            18.30u loods
 • Donderdag 2 juli – Wisseltraining o.l.v. Youri Vaes
  Om de twee wisselpunten goed door te komen zal Youri Vaes 2 juli een training verzorgen om zijn tips en tricks prijs te geven. Youri is na zijn roeicarriere zijn heil in de triatlon gaan zoeken. En niet zonder succes; hij zit in het Squadra Kalas Team (triatlon Eredivisie Team uit Eindhoven: http://www.squadraeindhoven.nl/ ).

=======

On Friday the 10th of June, the Eindhoven student rowing club Thêta organizes a triathlon to honor its 40th anniversary. Both experienced triathletes as well as first timers are welcome to compete. Registration can be done through the registration form (in Dutch), or through info@triatloneindhoven.nl. The disdances are 500 meter swimming, 20 kilometer cycling and 5 kilometer running. There are three categories:

 • 1/8th triathlon (individual participation, main event)
 • Relay triathlon (team participation, one participant per discipline)
 • City bike triatlon (shorter distance, just for fun)

Two triathlon specific trainings are offered:

 • Thursday June 18th, swimming training
  Location: Thêta boat house
  Time: 18:30
 • Thursday July 2nd, changeover training
  Location: Thêta boat house
  Time: to be announced

 

 

 

Twitter @ESRTheta en @TriatlonEHV